БулфотоОт началото на март започва реалното масово ваксиниране на българите. Това

...
БулфотоОт началото на март започва реалното масово ваксиниране на българите. Това
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Масовото ваксиниране на населението започва през март

Булфото

От началото на март стартира действителното всеобщо имунизиране на българите. 

Това стана ясно от думите на доцент Кунчев.

Информационният портал ще демонстрира броя имунизирани и препарата, който е инжектиран

„ Завършена имунизация е, когато се сложат двете дози. Заложили сме в съществуващата осведомителна система, когато е приключена една имунизация, да е ясно каква ваксина е приложена ”, сподели доцент Ангел Кучнев на представянето на проекта за имунизация в Пловдив.

Той изясни, че в края на първото тримесечие ще стартира и проучването на най-малко 1000 души за успеваемостта на имунизациите и нежалните реакции. Това ще съвпадне и с всеобщата имунизация у нас.

" Продължаваме имунизациите в лечебните заведения в по-малките градове. В момента приказваме за едно по-символично начало на акция - 5000 дози не са доста. Проблемът е когато включим в останалата част от първите рискови групи – обществените и старешки домове и приюти. Там логистиката ще бъде по-трудна, като ще би трябвало да се обезпечи и личен състав тук-там ”, изясни основният здравен контрольор, съобщи Флагман.

Дани Каназирева съобщи, че през вчерашния ден въпреки да е трябвало да се имунизират 163 медици, техният брой е станал 285, а през днешния ден към този момент първата доза се приели още 82-ма медици, като от ден на ден медицински лица декларират подготвеност да се ваксинират.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР